MLS Football Jersey
June 20, 2024

Score board king

In their respective sports

John Textor selger Crystal Palace andelen, ser på Everton kjøp

2 min read

Den amerikanske forretningsmannen John Textor sa fredag at han prøver å selge sin eierandel i Billige Crystal Palace Fotballtrøyer, som han eier 45 % av gjennom selskapet Eagle Football Holdings, og uttrykte interesse for å kjøpe Premier League-rivalene Everton.

Palace er en av fire klubber som Textor eier, sammen med majoritetsandeler i franske Lyon, den brasilianske førstedivisjonsklubben Botafogo og belgiske RWD Molenbeek. Han har utnevnt Raine Group til å finne en kjøper i Palace-andelen hans.

«Så stolte som vi er over å ha vært en del av gjenoppblomstringen av Crystal Palace, er det fortsatt sant at Crystal Palace er en uavhengig klubb drevet av en mann med en stødig hånd som har oppnådd et bærekraftsnivå som er utrolig sjeldent i dagens Premier League “, sa Textor i en uttalelse.

John Textor selger Crystal Palace andelen, ser på Everton kjøp

Marokko Fotballdrakt

“En integrert sportslig modell som vår hos Eagle passer rett og slett ikke perfekt for Crystal Palace,” la forretningsmannen til, som er “stolt” av sitt bidrag til klubben og er sikker på at en rekke potensielle partnere vil tre inn.

Trener Oliver Glasner har revitalisert et ungt Palace-lag, og løftet dem ut av nedrykkssonen og til 10. plass i Premier League denne sesongen etter å ha erstattet Roy Hodgson, noe som lover godt for fremtiden deres.

Textor er opptatt av å beholde interessen for Premier League og sa fredag at han har hatt diskusjoner om en potensiell investering i Everton fotballtrøyer barn.

Miami-baserte 777 Partners inngikk en avtale med Everton i september om å kjøpe ut 94,1% eierandel til klubbens majoritetsaksjonær, Farhad Moshiri. Avtalen var underlagt godkjenning fra engelske fotballmyndigheter, og den er ennå ikke ferdigstilt av Premier League åtte måneder senere.

“Ja [jeg har hatt samtaler rundt å kjøpe Everton],” sa Textor til The Athletic. “Med de eksisterende bestanddelene – forskjellige grupper, forskjellige långivere, forskjellige aksjeeiere.

“Jeg har spurt dem” er det en måte å løse all denne forvirringen og løse alles problemer? Jeg er veldig åpen for det, men jeg vil ikke komme i en situasjon hvor jeg egentlig ikke er velkommen.

“Jeg ser på det, men 777 har fortsatt en kontrakt. Det er folk som er nær klubben som bryr seg mye om den som også investerer.”

Det potensielle salget har blitt sådd i tvil fordi 777 står overfor et svindelsøksmål på 600 millioner dollar i en føderal domstol i New York og det australske flyselskapet er på bakken. Det har reist bekymringer om gruppens egnethet som fotballklubbeier og hvordan den kan bestå Premier League-eiere og -direktørtesten.

Eagle Football kan ikke kjøpe en annen Premier League-klubb uten først å selge sin eierandel i Palace.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
MLS Football Jersey